fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/f/9/ilmaproduction.se/httpd.www/wp-content/themes/composer/framework/plugins/aq_resizer.php on line 117 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/f/9/ilmaproduction.se/httpd.www/wp-content/themes/composer/framework/plugins/aq_resizer.php on line 118

Afroz bröllop skulle bli en lång vecka, med alla traditionell ceremonier som följs. Ett Pakistansk bröllop har många olika element som fortsätter i flera dagar.

Redan en vecka innan bröllopet började alla kvinnor i Afrozs och Josofs familj att samlas hemma hos bruden och brudgummen för att sjunga bröllopslåtar, spela musik och dansa. Denna dag kallas för dholki vilket betyder egentligen dhol( trumma) som spelas under festen som alla sedan sjunger till.

Afroz Mehndi restuarang Microspice Kista

Mehndi eller henna fest är en gammal traditionell fest där familj och vänner samlas hos bruden för att göra henna mönster på henne. Den röda hennafärgen symboliserar lycka och framgång i det nya livet. Genom att alla applicerar henna på brudens händer och fötter välsignelsar bruden in henne kommande framtid som en gift maka.

När vi kommer in i restaurangen känns det som man var på Pakistanskt bröllop i Pakistan. Olika färger glittrande dekorationer, barn och kvinnor i färgglada  kläder går runti lokalen. Allt ska vara perfek och på tid , så upplevde vi bruden.

Kista Festvåning - Hennafest

Även fast bruden själv inte var aktiv i arrangemanget hade hon kontroll över hur allt skulle gå till. Hon visste precis vad hon ville ha och hur allt skulle vara. Från det att brudgummen kommer in i lokalen till dess att hon kommer ut och sätter sig bredvid sin blivande make.

Brudgummen anländer med vänner och familj in i lokalen, musik hör i bakgrunder hela tiden till han kommer och den höjs ännu mer. Folk dansar in med honom in i lokalen där han får sätta sig på en stol på scenen.

Afroz Hennafest

Sedan är det folk som kommer fram och hälsar på honom. Nu är det dags för Afroz att komma, och hon är nervös. En lycklig brud med många förväntningar står på baksidan av loklen och väntar på att familjen ska leda in henne i lokalen till hennes blivande make som sitter på scenen och väntar på henne.

Afroz Hennafest entré

Musiken höjs ännu mer och hon kommer in i lokalen. Vilken fest, vilket folk, tjejer dansar och dansar. Det märks att var enda person har anstängt sig för detta bröllop. Stora som små är överlyckliga att denna bröllopsresa har börjat. Hon sätter sig vid sin prins och alla gratulerar detta par och festen blir väldigt lång. Men detta är endast början snart kommer den viktigare dagen att börja.

 

Share this post

Related Post

SEPTEMBER 24, 2016

Höst bröllop

Omair och Mehek Höst bröllop  på Ulriksdals slott  Vem skull kunna tro att ett höst...

0

AUGUST 15, 2015

Moyem och Neli

Små fina detaljer är det viktigaste under hennadagen. Guldfärgade och glittrande...

0

JULY 20, 2015

Sunita och Ammar: Bollywood...

Bollywood bröllop det är vad jag kallar detta bröllop. Fullspäckat schema där varje...

0

AUGUST 1, 2014

Priyanka och Bobby

Ett par som vet exakt vad de vill ha men ändå litar på sin fotograf och kameramnnen...

0

MAY 28, 2014

Bröllopsfotografering Haga...

Mehndi i Restaurang Microspice Kista Daniel och Salihas mehndi/ hennadag var i Restaurang...

0

APRIL 20, 2014

Fotografering och filmning...

Jag har alldrig varit med om ett bröllop där allt har flytit på så bra. Jag kan...

0

Leave a Comments